5 jaar hard werk beloond met Michelinster!

Kelderman is al decennia een begrip in Aalst en omgeving. Vijf jaar geleden kwam er een frisse wind door het restaurant waaien, met een compleet nieuw keukenteam. Dat resulteerde in lichtere bereidingen, vernieuwende texturen en creatieve foodpairing. En nu dus ook in een eerste Michelinster.

Ook al heeft het team een grote stap vooruit gezet op culinair vlak, toch is het restaurant erin geslaagd de ziel van de beginjaren te bewaren. Vis voert nog altijd de boventoon. Zelfs een aantal klassiekers hebben een vaste plaats gekregen op de kaart. Die unieke combinatie van traditie en vernieuwing heeft ongetwijfeld meegespeeld in de recente beoordeling van de Michelinrecensenten.

Bartel Dewulf, drijvende kracht achter Visrestaurant Kelderman: “Het voelt na vijf jaar als een nieuw hoofdstuk in ons verhaal. Het interieur van ons restaurant kreeg nog maar pas een upgrade. En nu die ster. We beschouwen het als de bekroning van de jarenlange inzet van ons hele team. Een twinkelende pluim voor ons permanente streven naar verfijning, overweldigende smaken en een intense gastronomische beleving voor onze gasten.”

Met deze bekroning is Kelderman al het tweede restaurant in Aalst met een Michelinster, na ‘t Overhamme. Bartel Dewulf wil alvast niet op zijn lauweren rusten: “Deze ster is het resultaat van keihard teamwork. Daar wil ik mijn mensen ook heel hartelijk voor bedanken, in het bijzonder onze chef Bart Tastenhoye en gastheer Peter Van Den Driesschen. We blijven hen, zowel in de keuken als in de zaal, continu ondersteunen zodat ze ook de komende jaren hoge toppen kunnen scheren. We waren al een gevestigde waarde in onze geliefde stad, en we zijn vast van plan om nog lang een gevestigde waarde te blijven.”